Archive for juli 20th, 2014

Puttgarden vs Putgarten

söndag, juli 20th, 2014

Det blir en Jäkla skillnad i resvägen om du knappar in Putgarten istället för Puttgarden på GPS:en. Nu när vi stannade för lite mat vid 16 – tiden trodde vi oss ha 4 timmar kvar till färjan men när jag studerade kartan lite närmare insåg jag att jag stavat fel och vi har bara 15 mil kvar till färjan. Ändrade planer och vi hoppas hinna med en färja ikväll och även orka ta oss genom Danmark för att landa på svensk mark sent ikväll.  Jippi!!!!

Valkenburg i Holland

söndag, juli 20th, 2014

Inatt har vi bott på en ställplats i Holland. Vi sökte på ställplatser i närheten av Liege och 30 km från Liege låg denna och då var vi tydligen inne i Holland i ett ställe som hette Valkenburg.

Det var fantastiskt fint. Fanns både camping och en ställplats. Om man bodde på campingen hade varje plats en egen hängmatta och allt var otroligt välskött.

image

Ställplatsen i Valkenburg

Vi stod på ställplats eftersom vi bara skulle stanna över natten. Vi betalade 16€ så det var ganska dyrt men du hade tillgång till toaletter, duschar och ström. GPS-kordinator hit är  50°51′37″ 5°49′ 51″
Dom säger att Holland är platt men det stämmer inte på Valkenburg.

image

Då det fick så otroligt bra att åka igår håller vi tummarna för en lika bra dag idag och skippar stoppet i Bremen inatt och drar direkt till Puttgarden. Det blir 84 mil totalt idag i så fall. Men det får ju naturligtvis bli några stopp under dagen.