Archive for juli 3rd, 2014

Tyska Autobahn

torsdag, juli 3rd, 2014

Jag hade nog förväntat mig lite mer av autobahn. Tycker mest det är jäkligt sliten vägbana med mycket lappad asfalt som gör åkningen ganska oharmonisk.

image

Otroligt mycket lastbilar och långtradare. Det kan vara 8-9 st efter varandra. När det är 2-filigt får långtradarna heller inte köra om varandra eller ligga i den vänstra filen så trafiken flyter på bra. Vissa sträckor är det fri hastighet å ibland 120 eller 130 km/h.

Med vår husbil ligger vi ca 100 km/h. Det är en behaglig hastighet.  Kör man fortare visar färddatorn att det går mer bränsle samt att ljudet inne i bilen blir så högt.

Bremen

torsdag, juli 3rd, 2014

Inatt har vi bott på en ställplats i Bremen på  Kuhhirtenweg. Väldigt fint och fräscht var det. 13 € /natt kostade det och man checkade in själv men jag tror inte man kunde betala med kort utan det var kontanter som gällde i incheckningsautomaten.

image

Man kunde beställa nybakat bröd till morgonen. Det var fräscha hygienutrymmen och för 1 € kunde man duscha 5 min.

image

Man kunde även få ström och då behövde man ytterligare lite mynt för man hade som en lite automat där man fick stoppa i mynt så man fick el. Från midnatt till strax efter 08 på morgonen kostade vår el 1 €.

image

Det var en jättefin ställplats med kanske 50 platser. Det fanns även Wifi men vi förstod aldrig hur man fick tag på lösenordet.

image

Vi sa att om vi har vägarna förbi på vägen hem stannar vi gärna här igen och då förhoppningsvis stannar vi lite längre så vi hinner besöka mer än bara ställplatsen.

image