Archive for juli 5th, 2014

Patrick Pougeoise

lördag, juli 5th, 2014

Idag rör vi oss från Epernay mot Paris. Vi var ju tvungen att försöka hitta nån vingård eller liknande men väldigt mycket var stängt. Vi hittade iallafall en champange tillverkare som producerade ett champange som hette Patrick Pougeoise.

image

Vi blev insläppta dit man provsmakade – två mindre rum som var helt inpyrt av ciggarett-rök. God champange hade dom iallafall så vi köpte en kartong. 90€ för 6 flaskor.

image

Nu rullar vi vidare mot Paris och ett par dagar på Euro Disney. Sen vill fam Hulling’s ut mot kusten och vi stannar nog kvar ett par dagar i Paris för att sedan möta upp Tour de France cyklisterna och hejja på dem.

image

Champange

lördag, juli 5th, 2014

Vilket ställe.
Kan inte förklara hur mycket champange det är överallt här. I varenda liter hörn finns det en liten butik, eller tillverkare eller provsmakning.

image

Igår besökte vi en champange – tillverkare som hette Mercier . Dom sålde ca 6 milj flaskor/ år. Vi var ner 30 meter under jorden och fick åka tåg på rundvisning i deras ”källare”. Det var kilometervis med gångar åt alla håll och hur mycket champange flaskor som helst.

image

Efteråt fick vi provsmaka 3 av deras champanger.  Det var kul att se allt. Vi shoppade lite där innan vi gick vidare.

image

Sen kunde man gå in lite här och var och var och provsmaka och handla.

När vi kom hem 25000 steg senare med 5 skavsår var vi även några flaskor champange rikare.

image