Archive for november, 2013

Advent

onsdag, november 27th, 2013

Igår kom våra nya julgardiner upp efter att jag hade strykt dem i ett par timmar – å ändå tyckte jag dom var lite skrynklig.

image image

Imorgon kommer några bordslöpare och en ljusstake som jag har beställt. Åsså ska stjärnorna upp i tjejernas rum också.

Köket:
image

40-års fest

onsdag, november 27th, 2013

I helgen var det 40-års baluns.
Pether och hans två vänner, alla nyblivna 40-åringar, fixade fest.

image

Det var en fantastisk lokal dom hyrt och när det var dags att pynta var det inte speciellt svårt att få det fint då lokalen i sig var så fin.

På natten bodde vi på hotell Knaust. Vi gick ett jättefint rum i två etage, eller kanske mer ett loft där sovrummet var.

image

Sen så kom ju även dagen efter… Då allt skulle städas. Vi var 6 pers å på drygt 2 timmar var lokalen återställd i sitt ursprungliga skick.

image

1:a advent

söndag, november 17th, 2013

Jobbhelgen är över på ett swosch.
Har haft tre jätteroliga dagar på jobbet.
Nu är det snart 1:a advent och jag håller på att planera för fullt. Vill ju bara handla en massa nytt och inreda :-)

Idag efter jobbet fick det i alla fall bli lite shopping inför 1:a advent.
0739148236117_1_28846
En vit julstjärna till fönstret i vardagsrummet.

7331210072086_1_17730 7331210101496_1_26786
Lite nya ljuslyktor till ljusbrickan som ska få lite julfärger. Både julstjarnan och ljuslyktorna är från Icamaxi.

Tjejerna hittade också varsin julstjärna som de ville ha. Även dom från IcaMaxi.
7332509912816_1_30137

Ledig dag

torsdag, november 14th, 2013

Idag är jag ledig.
Laddar inför för jobb-helg.
Började dagen med en promenad sedan frukost i soffan.
Vår tvättmaskin har ju gått sönder också så det får bli en sväng till mor och far för att låna deras tvättmaskin.
Ikväll ska vi iväg på Gladiatorerna som spelas in här i Sundsvall nu!

image

VAB

torsdag, november 14th, 2013

Igår blev det VAB med Majsan.
Symtom: Huvudvärk
Diagnos: Jetleg
Vi tog det bara lugnt hela dagen. Låg i soffan och myste framför TV:n, spelade lite dator, vilade och fikade. Idag är hon tillbaka på skolan igen – pigg och glad.

Latmasken

måndag, november 11th, 2013

Hade många punkter på min to-do lista idag, men hamnade i soffan framför 4 avsnitt av Solsidan och nu fortsätter jag att uppdatera mig på missade avsnitt av ”Så mycket bättre”. Latmasken håller i sig. Går fortfarande i semesterlunket. Vinterdäcken ska på 11.30 och sen börjar jag jobba 13.30. Spännande då jag jobbar till 21.30 och har hittills inte lyckats hålla mig vaken efter kl 21 sedan vi kom hem. Skulle behöva ta mig till återvinningen också med kartonger och tidningar.

Jetleg

måndag, november 11th, 2013

Går så där att komma in i svenska tiden.
Lyckades hålla mig vaken till 21 igår – vaknade strax efter 04 imorse.
Thea vaknade 05.30 och Maja strax före 06.
Det blev en lång och lugn morgon utan stress

God morgon!!!!

söndag, november 10th, 2013

Vid 19 provla vi oss i soffan men insåg ganska snart våra begränsningar så jag och tjejerna skippade allt vad lördagsgodis och kvällsmys framför TV:n är och kröp ner i sängen. Sov väl efter ca 2 min. Nackdelen blev ju att jag vaknade 05.30 imorse… Men men, snart är vi tillbaka i Sveriges vardag igen. Planer för dagen?! Packa upp lite, ta det lugnt, njuta av sista lediga dagen åsså fira farsdag så klart!!!!

Hemma!

lördag, november 9th, 2013

Hemma och kämpar med att hålla oss vaken.
Jag har givit getlagen ett nytt ansikte!

Hemresan

lördag, november 9th, 2013

Resan från Koh Lanta till Krabi gick bra, men dom kör verkligen som dårar här i Thailand. Omkörningarna är inte att leka med, men vi kom iallafall fram till flygplatsen i god tid.

Krabi flygplats skulle kunna vara en av de tråkigaste flygplatser på jorden. Å vi hade tre timmar att slå ihjäl där utan affärer eller nått. Jag hade dessutom ont i huvudet åsså kändes det som att jag hade lite feber. Vi fördrev lite tid med att skriva det sista i dagboken som tjejerna hade som uppgift från skolan.

image

När vi äntligen fick kliva ombord på planet var det till vår besvikelse en äldre modell av Thai’s flyg och alltså inga mediaspelare vid varje plats.

Väl i Bangkok såg vi fram emot mat och shopping. Maten fick bli Burger King men shoppingen var klen. Lite sprit och tuggummi åsså en parfym till Pether var allt vi handlade. Tjejerna började bli riktigt trött å klockan var nu vid midnatt. Vi satte oss vid gaten och Maja somnade direkt. När det var dags att kliva på planet var Maja helt omöjlig att väcka. Till slut fick vi bära henne då vi inte kunna få liv i henne. Hon sov hela tiden, sov när vi satt ner henne i flygstolen och spände fast henne och soc sedan i 8,5 timma – bara så där. Thea somnade också så fort vi kommit upp i luften och sov lika länge. Skönt att kunna sova bort dryga 8 timmar av den 11 timmar långa resa.

image

Nu har vi drygt en timma kvar innan vi landar på Arlanda. Det ska bli otroligt skönt att få sträcka på benen och röra sig.