Archive for december, 2013

Fjällen

fredag, december 27th, 2013

Nu är vi på plats i fjällen.
Underbar känsla i kroppen.
Nu hoppas vi bara att det blir några minusgrader och kommer lite snö.
Ikväll har vi bastat och kollat på sällskapsresan.

Julafton nr 2

onsdag, december 25th, 2013

Julafton förlöpte lugnt och fint.
Julklappar i drivor och mat i samma mängder.
Nu är vi redan hemma på Alnö igen och det blir lite antiklimax efter julafton tycker jag.
Nu packar vi om och drar mot fjällen imorgon.
Skönt att vara ledig några dagar till..

Här är lite bilder från julafton;
image

Tågresa

måndag, december 23rd, 2013

Hade sett fram emot en lugn och skön tågresa.
Det skulle bli en njutning med 3 timmars lugn och ro. En bra början på min 6-dagars ledighet. Nu blev det inte riktigt så…

Pether och tjejerna hade åkt upp tidigare till Umeå medan jag stannade hemma och jobbade. Men idag efter jobbet skulle jag ta tåget upp till Umeå. Men jag var inte ensam på tåget. Alla Sveriges barnfamiljer fanns med på tåget… Å herregud… Fram kom jag men inte ett dugg utvilad. Nu blir det Bingolotto med gammelmormor och förhoppningsvis en skinkmacka. Imorgon är det julafton (igen)

Julafton nr 1

söndag, december 22nd, 2013

Har firat jul med mor, far och bror.
Julbord och julklappar blev det.
Så gott med första julmaten för året. Både laxmacka och skinkmacka satt fint.

image

Lilla julafton

lördag, december 21st, 2013

Ligger i soffan och känner lugnet.
Vinterstudion på TV.
Så mysigt med granen, ljusstakar och stjärnor.
Ikväll blir det lilla julafton hos mor & far.

image

Jobbhelg väntar

fredag, december 20th, 2013

Har en jobbhelg framför mig. Jobbar fram till måndag innan mitt jullov startar. Men helgen höjdpunkt blir lilla julafton hos mor och far på lördag. Eftersom vi ska till Umeå över julafton så kör vi julafton på lördag här i Sundsvall. Tjejerna och Pether åker upp till Umeå på söndag fm medan jag tar tåget upp efter jobbet på måndag. Ska bli skönt att bara sitta och slappa, läsa och fika på tåget i lugn och ro. Ska komma ihåg att njuta!
Nä, nu ska jag förberda mig inför en jobbhelg. Hoppas storken håller sig lugn. Trevlig helg!

Julefrid

fredag, december 20th, 2013

December har varit relativt mycket att göra men ändå under samlade former. Större delen av alla julklappar är köpta på nätet och har av sig själv dimpt ner i brevlådan efter några dagar. Ett tips för att minska julstressen.
Lilla julafton i måndags med närmaste vännerna. En tradition sedan dsyga 10 år tillbaka. Bokstaven var O och summan var 100:-. Jag imponeras över den krativitet vi faktiskt besitter. Ostfat, olja, One more slice (bakbok), ugglelykta (owl) mm mm. För att inte prata om våra underbara rim på paketen.

Glöggkväll

fredag, december 6th, 2013

Har haft mina barnmorskekollegor på glöggkväll här hemma ikväll. Mycket folk, lite trångt men väldigt trevligt. Å glöggen smakade bra. Jag är lyckligt lottad i livet på alla möjliga håll och kanter. Tacksam var ordet.

Nu är det dags att krypa ner i sängen och sova en stund. Imorgon har jag bestämt mig för att ta en riktig slapp-förmiddag och ladda inför kvälls- och helgjobb – fredagkväll, lördagkväll och söndag dagpass. Hoppas storken inte går bananas i helgen utan håller sig i lugn och fin.

image

Saffransbiskotti

torsdag, december 5th, 2013

Jag bakar inte ofta men när julen närmar sig tycker jag det är roligt. Brukar mest baka julgodis men i år blev det lite annat också så som cederpepparkakor och saffransbiskotti dom jag bakade igår.

image

2 satser av saffransbiskotti är bakade. Första gången även detta. Använde mig av Leila’s recept (Leila.se) Dom blev supergoda!

Gardiner

torsdag, december 5th, 2013

Hängde upp tjejernas nya julstjärnor i fönstret igår. Har länge stört mig på deras gardinkappor som jag velat byta ut å igår fick jag nog. Ner med de förra gardinerna, mätte, iväg och köpte typ. Hämtade symaskinen hos mamma å sen var jag tvungen att förlösa lite barn också på eftermiddagen/kvällen.

image

När jag kom hem från jobbet strax före 22 igårkväll satte jag igång. Inget speciellt alls uran bara varsin helt vanlig vitt slät kappa. Jag blev mycket nöjd – framförallt att de gamla plockats ner, sen passar den vita kappan mycket bättre till den vit/röda julstjärnan.