Archive for maj, 2014

Gröna Lund

fredag, maj 30th, 2014

Igår blev det ett besök på Gröna Lund. Jag är ju livrädd för alla åkattraktioner och håller mig helst på backen. Dock lurades jag med att åka nån slagsmål berg- och dalbana. .. vilket ångest. Jag var helt säker på att vi skulle åka av från spåret, ramla ner i backen och dö.

image

Det blev mitt enda åk igår. Tjejerna däremot hade åkband och utnyttjade dom till max. Thea har absolut inga som helst begränsningar och åker med glädje allt som finna.

image

Här åker hon fritt fall med Håkan och Pether. 80 meter hissades dem upp och sedan släpptes dem ner på 2,5 sekunder. Thea ville åka igen men fick inget sällskap så då åkte hon den själv. Sen åkte Thea även en karusell som heter ”Insane”. På hemsidan beskrivs den så här:
” Den här åker de allra modigaste som vill uppleva galna G-krafter och vilda supersnurrar! Sätena roterar fritt kring sin egen axel, så beroende på vad passagerarna väger blir varje åktur unik – precis som varje skriiik”.

image

Stockholm

fredag, maj 30th, 2014

Premiärtur med husbilen.
Inte en aning vad som behövs packas men vi tar det som känns bra. Lagom första tripp till Stockholm där vi campar på långholmens husbilscamping.

image

Myshetsfaktorn på campingen är inte hög men däremot ligger den jäkligt centralt och bra. Direkt under Västerbron campar vi vilket är perfekt imorgon då vi ska heja fram marathonlöparna.

Hemresan

måndag, maj 26th, 2014

Har väl inte gått helt friktionsfritt men snart är vi hemma.
Flyget från Barcelona var försenat så vi fick löpa genom Frankfurts flygplats, vilket för övrigt är en av Europas största flygplatser, och hann precis fram så vi fick komma med flyget. Dock kom inte våra väskor med så dom var kvar i Frankfurt.

Sen blev tågresan från Arlanda till Sundsvall väldigt lång pga trasigt godståg på spåret. Men nu är vi snart hemma från en helt fantastiskt, trevlig och rolig resa som inte alls blev som vi hade tänkt oss men bra ändå.

image

Barcelona dag 3

söndag, maj 25th, 2014

Idag stod Camp Nou på schemat. Vi tog turistbussen dit med guidad tur… det tog 2,5 timmar! !

Det var iallafall häftigt att se arenan och museet.

image

Sen åkte vi in till stan och satte oss på en uteservering och myste lite. Dom hade utlovat regn denna dag men det var sol och moln men inte en regndroppe.

image

Vid 19 åkte vi hem till hotellet. Då var solen fortfarande uppe så vi tog en timme på solterrassen på taket innan vi gjorde oss i ordning för kvällen och middag på stan.

Barcelona dag 2

lördag, maj 24th, 2014

Med tunna klänningar och glada miner klev vi på sightseeing – bussen. Men alltså så jävla kallt.  Höll på att frysa ihjäl där på busstaket.  Har iallafall sett en massa sevärdheter, strosat runt och shoppat. På eftermiddagen slutade det äntligen att blåsa och solen värmde oss ett par timmar.

Men vi har det bra. Mycket tok och skratt. 

Barcelona dag 1

lördag, maj 24th, 2014

03:30 ringde väckarklockan. Jag hade sovit skitdåligt. Iväg kom vi iallafall och efter mellanlandning och byte av plan i ett regnigt Frankfurt kom vi äntligen till Barcelona.

image

Vi hade ju förbeställt anslutningsbuss men denna fick vi sitta och vänta på i 2 timmar 😠.

Hotellet ligger lite längre bort från stadskärnan än vi hade tänkt oss, men hotellet är superfint. En takterrass med pool och utsikt över havet.

image

Det var lite blåsigt men ändå kring 20 grader så vi tog oss ett glas cava på terassen innan vi begav oss ut.

image

Det fick bli ett shoppingcenter här i närheten igårkväll.  Vi käkade och shoppade sedan återvände vi till hotellet. En relativt tidig kväll fick det bli.

Rest and fly

torsdag, maj 22nd, 2014

Tågresan till Arlanda gick geschwint.
Många skratt.
Nu har vi checkat in oss på ”rest and fly” för några få timmars vila innan vi flyger vidare mot Spanien och Barcelona.

image

Packad och klarr

torsdag, maj 22nd, 2014

Väskorna står färdigpackad och väntar. Ikväll åker vi mot Arlanda och tidigt imorgon flyger vi till Barcelona. Det är jag och 3 tjejkompisar

image

Ny mobil

lördag, maj 17th, 2014

Har en ny mobil -samsung galaxy s5.
Finns inte en likhet med Iphone.
Inte helt lätt.
Men jag gillar den.

Vänner

måndag, maj 12th, 2014

Idag skulle vi knäppa kort inför en kommande artikel som jag och en arbetskamrat har skrivit som nu ska publiceras i tidningen Jordemodern som är barnmorskeförbundets tidning. Många kort knäppte vi…

20140512-235357.jpg