Archive for juni, 2014

Semester dag 1

måndag, juni 30th, 2014

Semestern kunde ha börjat bättre. Planen var att jag och tjejerna skulle ta tåget till Uppsala åsså skulle Pether hämta upp oss där med husbilen eftersom han har varit och tävlat i triathlon i helgen. Men då började husbilen läcka bensin igår så han fick beställa bärgare till närmaste verkstad.

image

Vår hyrbil när husbilen var på lagning.

Många turer senare sitter vi nu äntligen i vår lagade husbil på väg till Varberg och familjen Bengtsson. Grymt skönt att vara på väg. Ska bli så härligt att hälsa på Sara och Sverre som vi lärde känna när vi var i Thailand i november förra året. 

Lilla VM

söndag, juni 29th, 2014

I helgen har det varit fotbollscup i Matfors. Lilla VM har spelats. Thea och hennes Alnö IF F04 har varit med och spelat.

image

En riktigt bra arrangerad fotbollscup men tyvärr riktigt dåligt väder. Höll ju på att frysa ihjäl stundtals.

image

Theas lag åkte ut i kvartsfinalen på straffar. Det var Thea som la den sista och avgörande straffen och målvakten räddade. Lite sura miner och tungt blev det men det höll som tur var inte i sig så länge även om hon sa i bilen hem: ”nästa gång sätter jag straffen!”

image

Crazy

onsdag, juni 25th, 2014

Storken har gått bananas på jobbet de senaste dagarna. I snitt förlöser vi 4-5 barn/dygn i Sundsvall. De två senaste dygnen har vi förlöst 23 barn så storken ligger i.

image

Midsommar

söndag, juni 22nd, 2014

Som vanligt firade vi midsommar i Juniskär. De 12 senaste året (förutom 2006 och 2011) har vi firat hos fam Eriksson. I år var vi 10 vuxna och 13 barn.

image

De flesta barn börjar bli riktigt stora nu så vi skippade faktiskt midsommarstången. Mest missnöjd över det var nog Maja som hade dålig förståelse till varför aktiviteten skulle skippas.

Barnen spelade fotboll mest hela tiden. Även ett par Pappa – barn – matcher blev det. Vid 23 – tiden kom iskalla, djupfrysta barfota barn in från fotbollsplanen.

image

Vi hade med oss husbilen och sov i den. Morgonen efter åt vi gemensam långfrukost innan vi tog den obligatoriska promenaden ner till Juniskörscafet. Där käkade vi räkmackor och glass!

image

Fantastiskt trevligt som vanligt även denna midsommar.

Fridfullt

söndag, juni 15th, 2014

Sitter i GA-kyrkan.
Sista jag var här var för snart 5,5 år sedan. På mitt eget bröllop.
Nu sitter jag här och väntar på lite musik.
Det är konstigt var fridfullt det kan vara.
Kanske beror det just på kyrkan. Eller på arbetshelgen som nu är avklarad. Eller den kommande semestern.
Skönt är det iallafall att sitta här i lugn och ro. Tjejerna och Pether är hemma.

image

Härlig söndagkväll

söndag, juni 8th, 2014

Jo helgen är över och så även garage-byggar helgen. Blev nerbjuden till familjen Hulling på middag.  Fantastisk hemmagjord pizza, lite rödvin å fantastiskt väder gjorde denna kväll.

image

Tjejerna blev även klippta av Terese inför skolavslutningen.  Hon är en mångsysslare den där fru Hulling

image

Garage

söndag, juni 8th, 2014

I helgen har vi rest garaget.
Började tidigt på fredag morgon.

image

Vädret har varit bra, stundtals för varmt nästan. Både Pether och hans bror har bränt sig på ryggen.

image

Det kommer att bli bra när det är klart, men än så länge är det mycket kvar att göra.

image

Fönstren är beställda men kommer först i augusti pga semestrar. Åsså ska ju panelen på och sen är det allt invändigt.

image

Publication

onsdag, juni 4th, 2014

För drygt 2 år sedan skrev jag och min studiekamrat vår D-uppdats som ingick i barnmorskeutbildningen.  Vi skrev om sexualbrottslagen OCH hur den påverkar barnmorskan. I vintras blev vi tillfrågade om att skriva en liten artikel i Jordemodern utifrån vår uppsats.  Nu är den publicerad. Kändes sjukt när tidningen landade i brevlådan.

image