Archive for augusti, 2013

Utebubbel

tisdag, augusti 27th, 2013

Har haft två riktigt braiga dagar uppe på Södra Berget och SFOG-veckan. Massa bra föreläsningar och igårkväll stadsvandring och mingel-kväll på statshuset. Imorgon är det ledig dag och då ska det förberedas inför Theas kalas på fredag. Äventysgolf, tjejmiddag med taccos och snacks samt lite tävlingar. Idag har vi äntligt beställt utebubblet.   Har tyvärr en massa problem med bloggprogrammet så jag får inte in några bilder. Det levereras om några dagar så i höst och vinter blir det badning av på Briggis!!!!

 

Plötsligt söndag

söndag, augusti 25th, 2013

Jobbhelgen är över. Den gick betydligt lättare än jag tänkt mig. Gruvade mig att börja med 6-dagars vecka direkt efter semestern, men inga problem. Bra arbetskompisar i helgen gjorde att det bara sa swosch så var den över. Nu väntar 2 dagar av föreläsningar uppe på Södra Berget här i Sundsvall. SFOG-veckan drar igång imorgon. SFOG = Svensk Förening för Obstetrik och Gynekologi. Jag ska både jobba lite där uppe samt lyssna på föreläsningarna. Onsdag är min lediga dag och då ska batterierna laddas! Nu måste flickan sova så jag orkar hålla mig vaken imorgon på föreläsningarna. Over and out!

Kalas

torsdag, augusti 22nd, 2013

Eftersom vi var bortrest när både jag och Pether fyllde år körde vi lite kalas idag.Det fick bli smörgåstårta, pannkakstårta och prinsesstårta.En ny espressomaskin fick jag på min födelsedag så denna provades idag. Mycket gott kaffe blev det.Nu ska jag strax krypa ner i sängen. Har ju lovat mig själv att fokusera på sova och äta denna vecka så jag får tillbaka lite energi. Har varit ledig idag så imrogon påbörjas jobbar-helgen. Fredag kväll, lördag och söndag 7-15.30. Over and out!

Hemma

torsdag, augusti 22nd, 2013

Ja vi är ju alltså hemma från vår semester sedan några dagar tillbaka.Sista veckan på semestern blev verkligen skit på alla plan.Känner mig helt tömd på all energi och bara ledsen och arg.Stugan var en sak men sen allt annat denna vecka som tagit all kraft från mig.Det var verkligen skönt att få komma hem till vårt hus och bara vara vi 4 i vår familj.Fokus denna vecka lite äta och sova när jag inte jobbar. Bara vara hemma, ladda med familjen och komma in i vardagen!

Ullared

torsdag, augusti 15th, 2013

Igår var vi på Ullared. Det ligger egentligen inte alls nästgårds utan 29 mil härifrån. Men när vi annars har 84 mil till Ullared så passade vi på. 5 tjejer, (3 vuxna och 2 barn) packade in oss tidigt igår morse och drog iväg. Jag och flickorna är duktiga på att shoppa. En full kundvagn med kläder, mobilskal, elektronik och förmodligen en massa annat krafs blev det. Å noten endast på 3000:-. Jag var rädd att den skulle sluta på 6-7-8000 kronor. Hemma var vi vid 22-tiden igårkväll och tjejerna sover fortfarande. Idag väntar nya äventyr – bara dom här vill vakna först.

Ett genombrott i förhandlingarna

torsdag, augusti 15th, 2013

Vi har börjat vant oss i det ”nya” huset. Vi trivs hyfsat även om den efterlängtade mysfaktorn om att bo på en underbar Ölandsgård saknas när man bor i ett tegelhus från 80-talet mitt i ett bostadsområde. Men jag glädjs åt att slippa tillbringa en enda sekund till i det där vidriga huset.

Vi har fortsatt pratat, bråkat, diskuterat, sms:at till husägaren om att vi vill ha tillbaka iallafall hälften av de 12000:- vi lagt ut. I tisdags kom genombrottet. Han gick med på det. Ännu har bi inte sett några pengar… så vi får väl se hur det går.

I början av veckan levde vi uppdelade för att minska risken för att smittas av magsjukan som också härjade. Men i tisdags sammanfördes samtliga gruppen av människor och glädjen var total hos barnen som äntligen fick leka tillsammans allihopa.

Drömkåken

måndag, augusti 12th, 2013

Igår kom vi fram till Öland. Vi har hyrt en, enligt annonsen, renoverad underbar Ölandsgård. För 12.000:- skulle vi få disponera en stor och fin Ölandsgård i en vecka tillsammans med Pethers föräldrar och Pethers bror med familj. En stor altan med utekök och utedusch. Ett nyrenoverat badrum med bubbelbadkar skulle finnas. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Det var ostädad, luktade mögel, otroligt ofräscht och på vissa ställen kändes det som fallfärdigt. I grillen låg det äckliga matrester. Smulor och smuts i köksskåp och inte ens porslin så att det räckte till alla. Dessutom var det flugor precis överallt. Så otroligt äckligt. Vi har vid flera tillfällen varit i kontakt med personen som hyrt ut skräphuset till oss men han är allt utom samarbetsvillig. Han var inte ens intresserad av att komma ut med porslin eller komma ut för att bedömma städningen. Vi kände att vi absolut inte vill stanna kvar i detta så till slut fick vi tag i ett hus ett par mil bort med 6 bäddar där vi knökte ihop oss 10 personer. Ett 70-80-tals hus med furumöbler och blommor till förbannelse. Men det är rent och fräscht och det känns som prio.

Som om inte detta var nog så åkte tjejernas 8-åriga kusin på magsjuka och kräktes hela kvällen å idag ligger min svägerska i magsjuka. Jag vill inte riktigt påstå att livet leker. Vi har varit i kontakt med massor av olika instanser för att se om vi har någon rätt att få tillbaka dom pengar vi lagt ut. Då vi hyrt av privatperson är det svårt. Vi har gett uthyraren ett förslag på att om han betalar tillbaka hälften av våra pengar så lägger vi ner men han verkar inte vara intresserad. Jag har lovat mig själv att om vi inte får tillbaka några pengar ska jag smutskasta hans namn så förskräckligt och berätta vilket jävla stolpskott han är! Jag kommer gå till tidningar å jag kommer hålla låda tills han önskar han kunde byta namn. Att han dessutom är mäklare och delägare i en mäklarfirma lär inte göra mindre ont om hans namn kommer ut i media.

Vår efterlängtade drömsemester blev inte som vi tänkt oss. Just nu längtar jag mest hem. Vi försöker hålla oss borta från huset så mycket som möjligt för att minska risken att bli drabbad av magsjukan som härjar. Idag har vi varit och provkört Volvo XC60, ätit en sen lunch på IKEA och ikväll blir det bio. Vi dränker oss i handsprit och jag försöker hålla skenet uppe för tjejernas skull men helst vill jag bara packa bilen och åka hem.

Stenungsund

onsdag, augusti 7th, 2013

Vi är framme i Stenungsund. Jag började med en löprunda direkt. Mest bara för att göra bort det hela. Stenungsund ligger typ mitt uppe på ett berg så första halva löprundan blev nedförsbacke och andra halva blev ett helvete.

Till middag blev det färsk rödspätta, lax i olika valörer samt färskpotatis. Så jäkla gott. Sen har vi mest hängt, druckit rödvin och skrattat i massor! Underbart avslappnat och skönt. Imorgon får vi se vad som händer… Livet hos familjen Thisell/Halvarsson är lättsamt och enkelt, precis som livet ska vara.

Västerås

onsdag, augusti 7th, 2013

Igår startade vi vår smestertripp. Västerås blev första stoppet. Elit Hotell stod för login och det var väl inte så jättemycket att skryta om. Ok rum men ett badrum under standard som stod där med sina beige-bruna badrumsmöbler och en hårtork som mer såg ut att höra hemma på museum. Vi käkade på ”Texas longhorn” igårkväll. Fantastiskt gott. Sen blev det slapp på hotellrummet till mums-mums på Skansen.

idag har vi hunnit med ett besök på ”Lager 157″ där vi shoppade lös ordentligt. Love it! Tyvärr hade inte vinterklädern kommit än så dessa får vi beställa på nätet senare. Nu drar vi vidare mot Stenungsund och familjen Thisell/Halvarsson. Härligt att ses igen trots att det bara var ett par veckor sedan de lämnade oss i S-vall.

Packning

söndag, augusti 4th, 2013

Idag har det packats frenetiskt. Jäklar i min lilla låda vad grejor som ska med för en 2 veckor lång semester i vårt avlånga land. Pether gavs oss gränser för hur mycket vi fick packa. Herregud, vi är ju flickor, det är mycket som måste med! Tvättmaskinen har gått het här de senaste dygnen och jag tror faktiskt att både jag, Thea och Majsan är färdigpackade så när som på nån IPad och IPhone som ska ner i handbagaget.

Imorgon flaggas det för fortsatt soligt väder. Vi har bestämt oss för en dag på badet jag och tjejerna tillsammans med familjen Djursvik. Pappan får vara hemma och träna och packa klart det sista. På tisdag drar vi iväg på vår lilla mini-roadtrip; Västerås-Stenungsund-Öland-Stockholm