Archive for augusti 12th, 2013

Drömkåken

måndag, augusti 12th, 2013

Igår kom vi fram till Öland. Vi har hyrt en, enligt annonsen, renoverad underbar Ölandsgård. För 12.000:- skulle vi få disponera en stor och fin Ölandsgård i en vecka tillsammans med Pethers föräldrar och Pethers bror med familj. En stor altan med utekök och utedusch. Ett nyrenoverat badrum med bubbelbadkar skulle finnas. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Det var ostädad, luktade mögel, otroligt ofräscht och på vissa ställen kändes det som fallfärdigt. I grillen låg det äckliga matrester. Smulor och smuts i köksskåp och inte ens porslin så att det räckte till alla. Dessutom var det flugor precis överallt. Så otroligt äckligt. Vi har vid flera tillfällen varit i kontakt med personen som hyrt ut skräphuset till oss men han är allt utom samarbetsvillig. Han var inte ens intresserad av att komma ut med porslin eller komma ut för att bedömma städningen. Vi kände att vi absolut inte vill stanna kvar i detta så till slut fick vi tag i ett hus ett par mil bort med 6 bäddar där vi knökte ihop oss 10 personer. Ett 70-80-tals hus med furumöbler och blommor till förbannelse. Men det är rent och fräscht och det känns som prio.

Som om inte detta var nog så åkte tjejernas 8-åriga kusin på magsjuka och kräktes hela kvällen å idag ligger min svägerska i magsjuka. Jag vill inte riktigt påstå att livet leker. Vi har varit i kontakt med massor av olika instanser för att se om vi har någon rätt att få tillbaka dom pengar vi lagt ut. Då vi hyrt av privatperson är det svårt. Vi har gett uthyraren ett förslag på att om han betalar tillbaka hälften av våra pengar så lägger vi ner men han verkar inte vara intresserad. Jag har lovat mig själv att om vi inte får tillbaka några pengar ska jag smutskasta hans namn så förskräckligt och berätta vilket jävla stolpskott han är! Jag kommer gå till tidningar å jag kommer hålla låda tills han önskar han kunde byta namn. Att han dessutom är mäklare och delägare i en mäklarfirma lär inte göra mindre ont om hans namn kommer ut i media.

Vår efterlängtade drömsemester blev inte som vi tänkt oss. Just nu längtar jag mest hem. Vi försöker hålla oss borta från huset så mycket som möjligt för att minska risken att bli drabbad av magsjukan som härjar. Idag har vi varit och provkört Volvo XC60, ätit en sen lunch på IKEA och ikväll blir det bio. Vi dränker oss i handsprit och jag försöker hålla skenet uppe för tjejernas skull men helst vill jag bara packa bilen och åka hem.