Archive for augusti 15th, 2013

Ullared

torsdag, augusti 15th, 2013

Igår var vi på Ullared. Det ligger egentligen inte alls nästgårds utan 29 mil härifrån. Men när vi annars har 84 mil till Ullared så passade vi på. 5 tjejer, (3 vuxna och 2 barn) packade in oss tidigt igår morse och drog iväg. Jag och flickorna är duktiga på att shoppa. En full kundvagn med kläder, mobilskal, elektronik och förmodligen en massa annat krafs blev det. Å noten endast på 3000:-. Jag var rädd att den skulle sluta på 6-7-8000 kronor. Hemma var vi vid 22-tiden igårkväll och tjejerna sover fortfarande. Idag väntar nya äventyr – bara dom här vill vakna först.

Ett genombrott i förhandlingarna

torsdag, augusti 15th, 2013

Vi har börjat vant oss i det ”nya” huset. Vi trivs hyfsat även om den efterlängtade mysfaktorn om att bo på en underbar Ölandsgård saknas när man bor i ett tegelhus från 80-talet mitt i ett bostadsområde. Men jag glädjs åt att slippa tillbringa en enda sekund till i det där vidriga huset.

Vi har fortsatt pratat, bråkat, diskuterat, sms:at till husägaren om att vi vill ha tillbaka iallafall hälften av de 12000:- vi lagt ut. I tisdags kom genombrottet. Han gick med på det. Ännu har bi inte sett några pengar… så vi får väl se hur det går.

I början av veckan levde vi uppdelade för att minska risken för att smittas av magsjukan som också härjade. Men i tisdags sammanfördes samtliga gruppen av människor och glädjen var total hos barnen som äntligen fick leka tillsammans allihopa.