Archive for the ‘Taflin i Frankrike’ Category

Puttgarden vs Putgarten

söndag, juli 20th, 2014

Det blir en Jäkla skillnad i resvägen om du knappar in Putgarten istället för Puttgarden på GPS:en. Nu när vi stannade för lite mat vid 16 – tiden trodde vi oss ha 4 timmar kvar till färjan men när jag studerade kartan lite närmare insåg jag att jag stavat fel och vi har bara 15 mil kvar till färjan. Ändrade planer och vi hoppas hinna med en färja ikväll och även orka ta oss genom Danmark för att landa på svensk mark sent ikväll.  Jippi!!!!

Valkenburg i Holland

söndag, juli 20th, 2014

Inatt har vi bott på en ställplats i Holland. Vi sökte på ställplatser i närheten av Liege och 30 km från Liege låg denna och då var vi tydligen inne i Holland i ett ställe som hette Valkenburg.

Det var fantastiskt fint. Fanns både camping och en ställplats. Om man bodde på campingen hade varje plats en egen hängmatta och allt var otroligt välskött.

image

Ställplatsen i Valkenburg

Vi stod på ställplats eftersom vi bara skulle stanna över natten. Vi betalade 16€ så det var ganska dyrt men du hade tillgång till toaletter, duschar och ström. GPS-kordinator hit är  50°51′37″ 5°49′ 51″
Dom säger att Holland är platt men det stämmer inte på Valkenburg.

image

Då det fick så otroligt bra att åka igår håller vi tummarna för en lika bra dag idag och skippar stoppet i Bremen inatt och drar direkt till Puttgarden. Det blir 84 mil totalt idag i så fall. Men det får ju naturligtvis bli några stopp under dagen.

Fantastiska barn

lördag, juli 19th, 2014

Don har varit helt fantastiska våra barn när vi reser. Trots långa resdagar i bilen så gnälls det aldrig.  Idag har det blivit en lång resdag pga köer i trafiken så den 7 timmar långa resan tog istället 11 timmar. Vi gjorde 3 stopp under dagen.  När vi kom fram var det bara direkt i säng för att imorgon kliva upp och sätta sig och åka igen.

Dom har ju naturligtvis aktiviteter. Ljudböcker, Ipad, DVD, rit- och pyssel saker och spel som dom sysselsätter sig med.

Mot Belgien

lördag, juli 19th, 2014

Idag har vi lämnar Granville för att fortsätta vår resa mer norrut. Vi har haft några fantastiskt sköna och lugna dagar i solen. Barnen har badat och badat och badat.

image

Idag åker vi mot Belgien och tänkte övernatta på en ställplats utanför Liege. Imorgon fortsätter vi sedan ytterligare 40 mil till Bremen. Där blir det nog samma ställplats som när vi åkte ner. I Bremen hoppas vi på att hinna träna, duscha och kanske äta ute på nån restaurang.

Mussel-afton

fredag, juli 18th, 2014

Ikväll var det mussel-afton på vår camping. Pether och barnen äter gärna musslor medan jag fick hålla till godo med en pizza på restaurangen.

image

Granville

torsdag, juli 17th, 2014

Nu har vi checkat in på camping ”La Route Blanche”. En jättefin camping med stora platser och gröna häckar kring varje plats som gör att man får det lite enskilt.

image

Här finns pooler, 3 Vattenruschkanor,  studsmattor, hopptält,  lekplatser mm. Det är rent och snyggt och fräscht.

image

Vi stannar här till på lördag då vi ska dra oss ännu mer norrut till Belgien och staden Liege.

image

Ställplats Granville, Normandie

onsdag, juli 16th, 2014

Nu har vi förflyttat oss dryga 40 mil norrut till Granville i Normandie. Vi står inatt på en ställplats långt uppe på ett litet berg med fantastisk utsikt över Atlanten.  6€ kostar det/ dygn och GPS-kordinatorn är: N 48°50′7″ E 1°36′34″

image

image

Vi gick runt och kollade in stället nr vi kom och det finns mycket ruiner och krigsplatser här.

image

Härlig plats att få uppleva.

Förflyttning norrut

onsdag, juli 16th, 2014

Idag är det dags att flytta oss. Vi ska börja ta oss lite mer norr ut då vi är 280 mil eller nått hemifrån. Vårt mål idag blir Normandie-området som ligger 5 timmars körning härifrån och där planerar vi att stanna ett par-tre dagar.

image

Vi har haft det helt fantastiskt här. Vädret har varit kanon och vi har mest bara legat på stranden och latat oss på dagarna.

image

Thea 10 år

söndag, juli 13th, 2014

Idag har vi firat Thea som fyllt 10 år. Det har varit paket, tårta och middag på restaurang.

image

Tänk att hon funnits hos oss i 10 år. Helt ofattbart men ändå så självklar.

Solen tar

lördag, juli 12th, 2014

Vi har haft härligt väder ett par dagar nu här på La Rochelle.  När man ligger nere på stranden så blåser serien del från havet (Atlanten) så man känner inte riktigt hur mycket solen steker.

image

Idag var vi inte nere på stranden förrän efter 13 och gick hem vid 16.30. Maja klagade lite på att det kändes varmt på axlarna och ryggen när hon duschade. Trots solskyddsfaktor 30 flera gånger under dagen ser Maja ut så här nu ikväll:

image

Bilden förskönar det hela lite. I Verkligheten är hon väldigt mycket rödare. Imorgon för hon nog behålla tröjan på.