Archive for oktober 30th, 2013

Kackerlackor

onsdag, oktober 30th, 2013

Så har ju då stött ihop med mina värsta mardrömmar – kackerlackorna! Ni som känner mig vet att jag är rädd för allt som sorteras under kategorin ”djur”. Här nere tog det nästan 4 dagar. Jag har ändå sprutat bugs-spray i alla möjliga tänkbara avlopp, hål eller andra kryp-in.

Idag när jag fick se den i vår dusch ville jag skrika, hoppa och allmänt tillkalla hjälp. Han låg i och för sig på rygg och såg ganska död ut men plötsligt rörde han på ett ben. Blixt-snabbt högg jag åt mig buggs-sprayen och sprayade halva flaskan på honom så han gled över duschgolvet av trycket från flaskan. Sen tog jag lite ”myggA” och avslutade sist med solkräm med skyddsfaktor 25! Så diskret som möjligt gled jag förbi tjejerna, viskade vad som hade hänt i Pethers öra för att sedan deklarera för personalen på resorten vad jag nyss sett i vårt badrum.

Jag hade förväntat mig uppskärrade miner, folk som skulle komma springande och så. Farbrorn kollade lite på mig, letade i mycket lugn takt efter bön spray som han först inte hittade sedan följde han med Pether in i vårt rum. Han tittade på kackerlackan och skrattade ”it’s dead”, tog upp den med handen och gick.

Nu har jag åter igen sprayat med min bugs-spray. Hoppas slippa ser fler av dessa hemska smådjur…

Onsdag 30/10

onsdag, oktober 30th, 2013

Idag blev det som vanligt sol och bad på fm, men idag försökte vi hålla oss mer i skuggan. Vi är alla lite brända efter igår. Det går nästan inte att vara i solen. Som tur var kom det lite moln idag iallafall. Vid 15-tiden kom det en regnskur då tog vi en taxi in till byn för lite shopping. Nån klänning, lite byxor och några saronger blev det. Vi tog en tuk-tuk hem. En äldre kvinna skulle köra oss. Hon gjorde förmodligen sin första dag på jobbet alt. Samhällstjänst. Tuk-tuken, som jag misstänker var tillverkad på tidigt 40-tal var så skraltig att vi efter ca 100 meter fick omorganiser oss så vikten blev mer jämn annars skapade tuk-tuken i backen. Hon kunde heller inte starta den själv utan en annan fick komma och starta den åt henne. När vi åkte skrattade alla åt henne när hon kom körande. Spännande var det, å lång tid tog det för hon körde vääääldigt långsamt…

Nu ska vi duscha sen blir det nog middag här på Dr Lanta. Det blir snabbt svart här. Vi brukar gå in när det börjar skymma och när vi duschat och bytt om är det kolsvart.

image

Lite bilder

onsdag, oktober 30th, 2013

image

image

image