Archive for oktober 28th, 2013

1:a dagen

måndag, oktober 28th, 2013

Vaknade och hade precis sovit över frukosten. Men vi fick dispans och fick i oss frukost. Hade hört talas om de ”fantastiska” bananpannkakorna, men jag vet inte jag… Smakade mest sockerkaka med sirap på.

Idag har det regnat av och till. Imorse kom det en skur på 20 min och då kom det lika mycket vatten som det gör i Sverige på typ 2 dagar. Vi far mest badat och hängt på balkongen. Jag har läst lite och tjejerna gjort lite läxa. Nu på kvällen har vi käkat med en annan familj som vi träffat här på resorten. Dom har en flicka som är ett år yngre än Maja och tjejerna leker jättebra. Trevliga människor. Sen satt det en svensk familj bakom oss som visst hade stuga på Alnö och kände en massa människor från Sundsvall/Alnö. Världen är bra liten.

Mot Thailand

måndag, oktober 28th, 2013

Så är vi då på plats i Thailand.
Det var en lååååång resa. Totalt 24 timmar.
Tåg Sundsvall –> Stockholm, flyg Stockholm –> Bangkok. Flyg Bangkok –> Krabi åsså minibuss Krabi –> Koh Lanta.
Fram till Bangkok gick smidigt. Fanns mycket att fixa ned på planet. Nya plan med bra mediadpelare med både filmer, musik och spel på.
I Bangkok blev det en promenad inne på flygplatsen då den kändes hur stor som helst. Närmare 1,5 km gick vi för att komma från utrikes till inrikes flyg.
Jag var då trött så jag ville då kräkas åt alla otroligt trevliga thailändare men just då tänkte jag att jag slår ner nästa thailändare som gör ett ”Sankta lucia” tecken till mig.

Jag somnade på en bänk i flyghallen i väntan på planet till Krabi. I Krabi kom en minibuss och hämtade upp oss. Bara vår familj i hela bussen med sköna skinsäten å fotstöd och fullt liggläge.
Hela familjen sov som stickar 2 timmar på väg till resorten. När vi kom fram var kl 12.00 Thailänska tid (06.00) svensk tid så då hoppade vi ner i poolen och kämpade fram till 19 innan vi äntligen fick sova. Jag lovar vi somnade på 2 min allihopa. Sen sov vi 15 timmar i sträck och vaknade hyfsat pigga, även om Maja bad om att då sova en stund till.