Archive for juli 21st, 2015

Österrike och Alperna

tisdag, juli 21st, 2015

Österrike är galet vackert och galet varmt. Vi har kört över Alperna idag. Det är så fint här att varken bilder eller ord beskriver det rättvist.

FB_IMG_1437508293686

Vi stannade för att köpa en glass. Hann knappt äta upp den innan den smälte och rann ner över våra händer. 32,6 grader i skuggan visar termometern.

Försöker förklara för tjejerna hur vackert det är men de är föga imponerad av landskapet. Själv är jag så till mig av det vackra så jag skulle kunna kissa i trosorna.  Här måste jag semestra nån gång mer än att bara passera.

FB_IMG_1437508306456 FB_IMG_1437508313786

Vi har stannat på en camping några mil från Village, ”terrassen camping”. Mitt ibland alla berg och precis vid en alp-sjö. Vi började med ett dopp direkt. Sen har vi grillad korv och hamburgare och nu ikväll tog vi en kvällspromenad bredvid sjön in till byn. Fantastiskt vackert.

Att resa med barn

tisdag, juli 21st, 2015

Förmågan att sova i bilen brukar små barn ha men med åldern försvinner den mer och mer. Från ca 4 års ålder upplever jag att barnen håller sig vaken mer och mer. Dock inser jag nu att ju närmare tonåren barnen kommer desto mer ökar förmågan att kunna somna igen, var som helst och hur som helst i bilen. Enda kravet verkar vara ett par hörlurar i öronen.

Thea har sovit sig igenom större delen av vår resa. I och för sig är autobahn i Tyskland lika upphetsade som en livlös blöt katt. Men ibland vaknar hon till och vill ha mat och ibland överraskar hon med att se ett par avsnitt av Vänner på Ipaden eller en film innan hon somnar igen.

Maja däremot sover bara på natten. Dagtid under resan blandar hon aktiviteter som ljudbok, film, rita, lyssna på musik, sjunga högt med hörlurar i öronen och spela spel. Aldrig ett gnäll om att det är tråkigt utan alltid glad och positiv. Ibland önskar jag att man fick kliva in i hennes hittills bekymmerslösa värld å bara få vara. Hon lever efter mottot ”det blir som det blir”.