Att resa med barn

Förmågan att sova i bilen brukar små barn ha men med åldern försvinner den mer och mer. Från ca 4 års ålder upplever jag att barnen håller sig vaken mer och mer. Dock inser jag nu att ju närmare tonåren barnen kommer desto mer ökar förmågan att kunna somna igen, var som helst och hur som helst i bilen. Enda kravet verkar vara ett par hörlurar i öronen.

Thea har sovit sig igenom större delen av vår resa. I och för sig är autobahn i Tyskland lika upphetsade som en livlös blöt katt. Men ibland vaknar hon till och vill ha mat och ibland överraskar hon med att se ett par avsnitt av Vänner på Ipaden eller en film innan hon somnar igen.

Maja däremot sover bara på natten. Dagtid under resan blandar hon aktiviteter som ljudbok, film, rita, lyssna på musik, sjunga högt med hörlurar i öronen och spela spel. Aldrig ett gnäll om att det är tråkigt utan alltid glad och positiv. Ibland önskar jag att man fick kliva in i hennes hittills bekymmerslösa värld å bara få vara. Hon lever efter mottot ”det blir som det blir”.

Leave a Reply