Hof i Tyskland

6.40 ringde klockan imorse. Vi hade sovit utanför IKEA och Stadium i Malmö. Lång resdag framför oss. Målet idag var Hof i Tyskland och dit var det 75 mil från Malmö.

FB_IMG_1437370981422

Öresundsbron är alltid härlig att köra över.  Då lämnar man liksom Sverige bakom sig. Tänk vad nära skåningarna har till Europa medan vi måste lägga nästan 2 dagar på att ta oss bara igenom Sverige.

2 timmar senare var vi nere i ??? och skulle ta färjan över till Rostock i Tyskland. Naturligtvis missade vi precis en färja och gick vänta drygt en timme på nästa men då passade vi på att väcka barnen som somnat om samt käka lite frukost innan vi gick köra ombord. 1090:- gick färjan på för 4 personer och husbil.  2 timmar tog färjan och vi passade på att ladda lite mobiler och Ipad’s sant att shoppa lite godis och alkohol i border shopen ombord.

13 timmar efter uppstigning landade vi på en ställplats strax utanför Hof. Här var det utlovat ström, vatten, VC och wifi. Strömmen var en skarvsladd som dragit ut genom ett fönster och wifi fick man gå 50 meter till ett Värdshus. Men det funkar kanon. Vi betalar 11 euro för plats, ström, vatten och el.

Leave a Reply