Archive for oktober 21st, 2012

Söndag 21/10 i Egypten

söndag, oktober 21st, 2012

En fantastisk dag! Idag hade vi bestämt oss för att åka på snorklingsutflykt. Kl 07 ringde klockan och 07.50 kom taxin och hämtade oss. 30 minuters taxifärd till en båthamn och sedan en timmes båtfärd ut till den vackraste ö jag har sett – Mahmaya. Har fick vi snorklingsutrustning till samtliga i familjen och fick då börja med att snorkla från stranden. Thea och Maja var lite skeptisk och rädda i början (och kanske jag med?!) men efter bara nån minut i vattnet var vi alla tagna. Bara några meter ut från stranden kunde vi se färggranna fiskar och otroliga korallrev. Efter ett par timmars sol och snorkling tog vi båten ut på havet ca 15 minuter och snorklade direkt från båten. Stora fina korallrev med 1000-tals olika fiskar. Helt fantastiskt. Det var verkligen som att simma omkring i ett akvarium.
Efter en timmes snorkling ute på havet åkte vi tillbaka till Mahmaya där vi fick lunch och sen hade vi ett par timmar till godo som vi fick utnyttja som vi ville. Pether och Thea snorklade, jag solade och Majsan lekte på stranden. Stranden i all ära men faaan vad sand det blir ÖVERALLT! Tacka vet jag gräs! I höjd med hemresan gick jag in i väggen… Förmodligen druckit alldeles för lite. Blev lite vimmelkantig och illamående. Men efter en resorb, cola och lite skugga mådde jag genast bättre.
På båten hem slocknade Maja ganska snart. En fantastisk timme på båten i solnedgången. Nu är vi hemma på hotellet igen och nyduschade. Jag hittade bl.a. en hel sandstrand i mina badbyxor för att inte nämna vad jag hittade mellan skinkorna ?
Ikväll blir det nog bara en lugn kväll (som vanligt). Lite mat, lite soft och lite mys. Imorgon är vår sista dag här i Egypten för på tisdag bär det av hemmåt igen. Tiden går fort när man har roligt!