Archive for oktober 16th, 2012

Nu är vi på plats

tisdag, oktober 16th, 2012

I söndags morse kändes vår resa plötsligt långt borta. Maja vaknade och mådde ”konstigt” gick på toaletten och stod där och hulkade… magsjuka tänkte vi direkt! Men det kom inget och senare visade det sig att det förmodligen var halsen hon hade ont i och kände att den var full i slem efter en natt i vertikal-läge.

På måndag efter avslutat jobb och skola packade vi bilen med våra väskor och åkte mot Hotell Radisson Blu Arlandia. Ett fint familjerum checkade vi in på strax efter 21 och knappt 8 timmar senare checkade vi ut och var 2400:- fattigare ? Inte billigt men grymt skönt att vara på plats när vi skulle vara på Arlanda redan klockan 05.30

Flyget ner var inga problem. 95% av tiden satt tjejerna med näsan i Nintendo DS. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Tack kära gode gud för Nintendo DS. Ni har räddat många resor för världens barnfamiljer. Thea passade även på att göra en del skolarbete som ska göras under veckan när hon är ledig.

Vi hade förberett oss på en lång och tålamodskrävande stund efter landning i Hurghadas flygplats men allt flöt på hur smidigt som helst och efter 3 kontroller och väskuthämtning så hade det inte ens gått en timme sen vi landat. 32 graders värme klev vi ut i – det var verkligen som en vägg av värme. Nästan svårt att andas i början. En lättsam busstur på ca 20 minuter tog oss till vårt hotell; Aquamarine. Hotellet är Egyptens största hotell och även Frididsresors största hotell världen över.

Det är ett enormt hotellområde. 15 pooler, vattenrutschkanor överallt. 2 bufferestauranger, 3 poolbarer/snacks/snabbmatsställen och 4 ala cart restauranger. Allt är gratis eftersom vi har all inclusive; mat, druck, alkohol, glass mm mm. Vi hade en guidad rundtur på hotellområdet idag när vi kom och bara den tog 50 minuter, så det finns mycket yta (att tappa bort barnen på).
Luftkonditioneringen stod på 16 grader i rummet så där kändes det som att vi höll på att frysa ihjäl. Just nu har vi höjt den till 22 grader men det känns ändå kallt så då får man gå ut och värma sig på balkongen. Nu är klockan snart 21 här i Hurghada (samma tid som hemma i Sverige) och det är 25-26 grader och kolsvart ute. Vi tog en sväng till ett supermarket alldeles här bredvid. Det är ju skitjobbigt med alla som drar och sliter i en och vill att man ska handla. Det är väl en av sakerna som är riktigt jobbigt här tycker jag. Det fick i alla fall bli lite chips och vatten innan vi gick hem. Maj och Pether gick ner till en av restaurangerna och åt middag nr 2 (nr 1 år vi 2 timmar tidigare). Thea och jag stannade kvar på hotellet åsså fick Thea göra lite läxa.

Kvällen har vi spenderat på vår balkong spelades kort och ätit chips. Jag har ju en grym fobi för att få magsjuka så jag är som en igel på tjejerna att de måste tvätta och sprita händerna HELA tiden. Tvingade t.o.m. i mig en whiskey ikväll för att skrämma bort ev. magbakterier. Imorgon väntar inskrivning på ”super kids” för tjejerna sen lär det nog bli sol och bad för hela slanten.
Hoppas ni har det underbart där hemma. Kram från Egypten!