Archive for januari 3rd, 2014

Årskrönikan 2013

fredag, januari 3rd, 2014

Å precis som Kungafamiljen så har även jag en liten årskrönika som återkommer år efter år. En väldigt kort sammanfattning om vad det har bloggats om här på taflin.net

JANUARI
Det nya året firades in i Vemdalen med glada vänner. Vi blev en bil fattigare då en plogbil valde att demolera vår lilla pärla och en ny pärla inhandlades dock annat märke denna gång samt 12 årsmodeller nyare. Min träning inför Vasaloppet pågick för fullt tills jag stod på näsan (eller axeln rättare sagt).

FEBRUARI
Årets viktigaste dag inträffade 2013 i februari – melodifestivalen drog igång. Nytt för i år var min sammanfattning efter varje deltävling på Facebook – ett mycket populärt inlägg. I mitten av denna månad tappade jag totalt allt vett och kontroll jag äger och bokade en resa till Thailand. Galenskap är ordet för ett kontrollfreak som mig som får resfeber av att ta bussen till Njurunda. Tjejvasan genomförde jag tydligen också.

MARS
I Mars inhandlade jag (eller egentligen var det min man som handlade) en cykel till mig. Då jag höll på med tjejklassikern så behövs det tydligen en cykel för att lite längre fram på året ta sig runt Vättern. Mars månad var även den månad jag körde helt sockerfritt i kombination med 60 min träning varje dag i 30 dagar!

APRIL
I April hände det inte alls särskilt mycket när man blickar tillbaka i bloggen. Premiär på racercykeln som resulterade i två vurpor och en blåmärke på rumpan större än Nordamerika. En sak jag lärde mig denna månad var att knäppa lös fötterna från tramporna innan man stannar. Learning by doing skulle man kunna säga.

MAJ
amningsutbildning i S-Holm måste vara värt att nämna i en årskrönika eftersom man som landstingsanställd får åka iväg på resa ca var 17:e år. Det var även återträff med klassen från grundskolan. Nån påstod att det var 20 år sedan vi gick ur 9:an men det tror jag inte en sekund på. Max 5 år sedan.

JUNI
Ett stackars blogginlägg lyckades jag gå ihop i juni. Nämnde nått om ledig helg, Bergafjärden, sushi och förtältshäng hos grannen. Å om jag drar mig till minnes så var det även skolavslutning och sommarlovet började för tjejerna. Jag trampade runt Vättern (ja eller lite på sidan av Vättern) å Äppellunda cup anordnades.

JULI
Denna månad fullbordade jag min tjejklassiker genom att simma en sväng i Vansbro. Större delen av månaden bodde vi i husvagnen i Bergafjärden å jag påbörjade en efterlängtad semester två dagar innan månaden tog slut.

AUGUSTI
En efterlängtad 2 veckors semestertripp tog sin början. Det som var tänkt att bli något helt fantastiskt blev bara pannkaka allihopa. Pether fyllde 40 och plötsligt var semester slut.

SEPTEMER
I Septemver finns det 4 blogginlägg som alla ser likadana ut; ”Jag har problem med bloggen. Jobbar på det. Återkommer…”

OKTOBER
Åter igen konferens i S-Holm med jobbet. Annars gick större delen av månaden åt till att planera vår Thailandsresa och den 27/10 åkte vi iväg på kanske den bästa och härligaste semestern ever!

NOVEMBER
Drygt en vecka in i november landade vi på svensk mark igen. Jetleggad första veckan nått fantastiskt. Pether hade sin 40-års fest med 2 vänner och jag planerade inför advent och jul. Jag kom nämligen på att vi inte längre skulle ha färgerna svart och rött som tidigare år utan nu var det vitt och silver med lite röda inslag som gällde. Hell vad jag shoppade! Men fint blev det!

DECEMBER
Shoppade alldeles för många julklappar, bakade lite och bjöd hem vänner på glöggkvällar och middagar. December är en underbar månad! Julafton firade vi både den 21/12 och den 24/12. Mycket ledighet fick jag över jul. Tiden spenderade jag med familjen i Umeå och i fjällen. Nyår firade jag på jobbet i väntan på årets första bäbis som inte lät oss vänta mer än 3 min in på det nya året.