Archive for september 8th, 2014

Negrar

måndag, september 8th, 2014

Imorse blev det lite shopping i Bergamo innan vi packade ihop oss och drog vidare.

image

Vi körde ca upp mot Valpolicella-området. En biltur på knappt 2 timmar. Här bor vi på en liten vingård som ligger på en kulle 350 meter över havet som är helt fantastisk.

image

Den har precis allt du behöver. 4 rum finns att hyra och du får nyttja hela tomten, poolen mm. Det står vinflaskor lite här och där och du kan bara gå och hämta ett glas (eller en flaska) om du vill ha.

image

Ett av skåpen där det man vara kan ta ett glas vin (eller en flaska).

Ikväll ordnade Giampaulo  (ägaren) en ”liten” vinprovning på de viner han producerar. Vi fick även en rundvandring nere i källaren. En fantastisk upplevelse.

image

Senare på kvällen hade alla köpt med sig picknick och vi satt ute länge och åt. Det var vi från Sverige,  ett par från Storbritannien och ett par från Tyskland.  En mycket mycket lyckad kväll.

image

Bergamo

måndag, september 8th, 2014

Vi landade i Milano strax efter 14 och tog en hyrbil och körde 5 mil nordöst till Bergamo. Bergamo är uppdelat i en äldre och en mer modern stadsdel. Den äldre, eller höga stadsdelen (Citta Alta) hänger på en bergskant ovan den yngre, mer moderna (Citta Bassa).

image

     En av gränderna man körde på

Vi bodde i Citta Alta på ett mycket fint designhotell som hette Gombit. Inte helt enkelt att hitta i alla små gränder etc med bil men till slut så.

image

      Lobbyn

På kvällen gick vi ut och letade reda på ett mysigt ställe att käka på. Det var varmt och inga som helst problem att sitta ute i bara linne.

image

                Fantastiskt

Så sjukt gå mat. Lite Salami och ost till förrätt åsså ravioli till varmrätt. Vi kunde nog inte fått en bättre start på vår semester.

image

          Pether provsmakar vinet