Archive for december 31st, 2012

Årskrönika 2012

måndag, december 31st, 2012

Januari
Efter att nyårsafton firats i Stockholm åker vi till fjällen en vecka.
Veckan därpå blir det vardag och jag åker till Umeå på ännu en skolvecka.
Senare i januari startar jag upp min förlossningsplacering och jakten efter 50 förlossningar startar.
Jag börjar även på simskola! En crawlkurs!

Februari
Delfinalerna i melodifestivalen drar igång och lördagskvällarna sitter vi klistrade framför TV:n. Vår årliga mello-kväll med middag hos Johansssons blir också av i år.
Förlossningsplaceringen fortsätter, så även jakten efter förlossningar och kunskap i förlossningsvård.
Sista dagen i februari firar jag och Pether vår 3:e bröllopsdag med att äta korv och makaroner för att sedan stressa iväg på slalomträning med tjejerna :-) Glamouröst värre.

Mars
Sportlovet är på intågande och eftersom jag är student spenderar vi en vecka i fjällen.
En helg åker vi ner till S-Holm för att umgås med familjen Björkwall samt gå och se melodifestivalen live i Globen.
Jag bestämmer mig för löshår och blir äntligen så långhårig som jag alltid drömt om.
Vi går på 80-tals fest tillsammans med Håkan & Tina och sista dagen i denna månad firar jag att jag förlöst 50 st barn!!!

April
Första veckan spenderas i Umeå med en mastodont-sluttenta. Vi firar det hela med champagne och jag beslutar mig för att göra en tjejklassiker.
Minimajsen fyller 6 år och när det blir påsk tillbringar vi nästan 2 veckor i fjällen tillsammans.
Jag gör premiär på NMT – Nordic Military Training. Hade träningsvärk i en vecka efter första passet. Första och andra natten efter första passet fick Pether hjälpa mig att vända mig i sängen :-)
D-uppsatsen påbörjades och en helg i Stockholm med bästa vännerna avslutar denna månad på bästa sätt. Fokus låg på shopping, vin och hotellsviten :-) Åsså såg vi ju Dirty Dancibg också.

Maj
Mycket fokus på D-uppsatsen men trots detta hann vi med en schlager-och glamourfest när Lisa fyllde 40 år. Jag tackades också av från akuten. En fin kväll men samtidigt väldigt tungt att lämna en arbetsplats man verkligen älskat och trivts på.

Juni
En sista vecka i Umeå där bm-broschen delas ut, en del festande och det hela spetsade vi med att bo på hotell och dricka skumpa.
Hem kom jag dagen innan det var dags för Theas skolavslutning och dagen efter det var det dags för min examensfest. Många fina vänner och familj kom och firade med mig denna fantastiskt soliga vackra dag.
Jag gjorde även min första dag som färdig barnmorska och 16 dagar senare ”piltar” jag för första gången (hinner inte få på mig handskar innan jag förlöser).

Juli
Tjejernas årliga vecka i Umeå hos farmor och farfar inleder Juli månad.
Thea fyller 8 år och Kajsa Lantz passerar 30-års sträcket och har en fantastisk trevlig fest hemma i trädgården.
Vi spenderar många och sköna stunder i Bergafjärden.

Augusti
Min semester startar och vi tillbringar första veckan i Bergafjärden mest i vertikalt läge. Några dagar senare påbörjar vi vår roadtripp där vi hälsade på vänner och semestrade genom landet. Första stoppet blev Stockholm och familjen Björkwall för att sedan åka snett ner genom landet till Stenungsund och hälsa på familjen Thisell/Halvarssson. Dom drog vi med oss till Danmark och Legoland. Ett fantastiskt ställe att semestra på med barn. Sen blev det tillbaka till Stenungsund ett par dagar innan vi åter igen korsade Sverige på bredden och åkte mot Öland. Där spenderade vi nästan en vecka och Pether genomförde sin första Ironman.
Hem kom vi dagen innan det var dags för skolstart för tjejerna; Maja i 6-års och Thea i 2:an.

September
Min svärfar och flickornas farfar genomgår en stor hjärtoperation som lyckligtvis slutade på allra bästa sätt till slut.
Jag och Åsa sätter oss på tåget ner mot Stockholm och en tjejhelg hos vår barndomsvän Emelie. En fantastiskt helg med mycket minnen och skratt. Själv somnade jag ute i bubbelpoolen :-)
Sista helgen tar jag med mig hela familjen och åker åter igen ner till Stockholm och familjen Björkwall. På lördagen springer Pether Lidingöloppet 30 km och på söndag springer jag K10 medan Thea springa lilla Lindingöloppet oh Maja kämpar sig igenom ett lerigt knattelopp.

Oktober
Nu påbörjar vi bygget av vår förstuga som vi ska ha i fjällen.
Vi åker till Egypten i 8 dagar som bestod av värme sol och bad i massor.
När vi kommer hem hinner Pether vara hemma drygt 20 timmar innan han drar iväg på grabbarna till Dublin.
Jag påbörjar min ”Vsasloppskurs” där både teknik, valla, styrketräning samt mental träning ingår.

November
Jag påbörjat inskolning på BB/Gyn och kan nu arbeta över hela planet på KMC.
Jag kör mitt första längdskidpass och Vasaloppet känns långt bort.
Snickrandes på förstugan fortsätter och vi slår klackarna i taket på Kajsa Larssons 30-års fest.

December
Vi har en barnfri helg i fjällen då jag börjar med att sova nästan ett dygn. Tjejerna skickade vi på tåget till farmor och farfar. Detta var deras första resa själva men säkert inte den sista.
Julklappar inhandlas och julen förbereds.
Julafton spenderar jag på jobbet samt en trevlig julaftonskväll hos bror med familjen. Tomten kom och jag tror alla var nöjda.
På annandagen börjar mitt jullov på 1 vecka och all ledig tid spenderar jag i fjällen i vår älskade husvagn där nu även förstugan står på plats och ger oss ytterligare 15 kvm.
Nyårsafton tillbringar vi på Vargen med vänner och hade väldigt trevligt.