Onsdag i Egypten

Vaknade ganska tidigt, kring 07, men insåg att vi har ju faktiskt semester och somnade om till kl 08. Väckte tjejerna och började göra oss ordning för dagen. Allt detta smörjande! Våra vaniljvita kroppar brukar ju ganska snabbt förvandlas till grisrosa alt. Tomteröda så vi försöker förhindra detta genom att dränka oss i solskyddsfaktor.
Första frukosten var så där. Brukar ju ta några dagar innan man hittar det man vill ha. Frukostbuffen är oändlig men samtidigt enl min mening och jävla massa äckliga, onödiga maträtter också. Vi brukar i alla fall sikta in oss på pannkakorna med chokladsås oh kokos på samt omelett. Kanske inte det nyttigaste men men…
Tjejerna hade sin första ag på ”Superkids” idag. En barnklubb för barn mellan 6-11 år. 2 timmar varje förmiddag hittar de på massa skoj med reseledarna åsså får mammorna och papporna lite egentid ? När vi hämtade tjejerna vid 12 var det badet som hägrade. Vi fick till slut tvinga upp dom ur vattnat och stoppa i dem lite lunch innan badandet fortsatte. Hela eftermiddagen åkte dom vattenrutschkana tills solen gick ner och poolerna stängde.
Sen blev det lite vila hemma på hotellrummet innan vi duschade och gjorde oss i ordning för middagen. Klockan var 20 när vi kom till restaurangen. Buffemat igen på en restaurang som heter ”4 corner”. Tyvärr var det vara 2 hörn som var öppna – den medelhavsinspirerade och den asiatiska hörnan. Ingen i familjen var särskilt överväldigad över kvällens middag men vi blev i alla fall mätta. Vi hade alla sett fram emot kvällens show här på hotellet. Förra året när vi var på Kanarieöarna var kvällarna med show verkligen en höjdpunkt för tjejerna, men detta?! Herregud. Några inhemska Egyptiska dansare som hade tolkat dans på lite olika språk världen över. Maja somnade efter 15 minuter och efter 20 minuter gav vi upp och gick hem. Värdelöst helt enkelt.
Sammanfattning av dagen då – mycket bra! Lite varmt på förmiddagen men på eftermiddagen kom det några efterlängtade moln och några vindpustar vilket gjorde att man inte totalt flöt bort.

Leave a Reply