En hyllning till människan

Placeringen på förlossningen är underbar!
Människorna är underbara och mammorna fantastiska.
Det är lika härligt varje gång det kommer ut en lite bebis!

Idag jobbade jag mellan 7-17.30, helt slut i kroppen när jag kom hem
men ändå full av energi.
Passade på att utnyttja tillfället och tog en löprunda.
Nu sitter jag här nyduschad och helt slut i benen.
Majsan har hoppat i säng, Thea är i stugan med mormor och morfar.
Livet är underbart mest hela tiden just nu!

4 Responses to “En hyllning till människan”

 1. Linda Says:

  härligt att du trivs =)
  hur länge har du praktik där??

 2. Heléne Taflin Says:

  Linda: Jag ska vara där i 2 veckor till (sammanlagd 3 veckor)

 3. ulrika Says:

  Vad härligt det låter, guu vad sugen jag blir på att plugga till barnmorska jag me!
  Härligt med friskvård, är utbildningen tuff? många säger att man borde vänta tills kidsen är äldre men då tror jag det är ännu svårare att hinna med med alla träningar, läxor osv som ska göras. hum tål å fundera på det där. lycka till i alla fall. / Ullis (fd rubensson)Magnusson..

 4. Heléne Taflin Says:

  Ulrika: Kul att du är sugen på att läsa, kan bara säga en sak – do it! Utbildningen är inte jättetuff, men i början jobbade jag även 50% på akuten samt pluggade 100% åsså familjen på det då… fungerade inte så jättebra för mig. Nu hade jag turen att få betald utbildning så är numera tjänstledig på heltid och hoppar in nått pass här och där när det behövs och passar mig. Första terminen är man i Umeå 1 vecka/mån hela terminen, så då är det en hel del tid hemmifrån. Det är både ock att vara borta. Skönt att få komma bort men jag saknar ofta familjen ganska mycket. När jag är hemma försöker jag ha tjejerna på förskolan/dagis en stund varje dag för att kunna plugga så mycket som det går. Jag lägger mycket tid på studierna, men samtidigt har ju nu alla kvällar och alla helger ledig med familjen när jag pluggar. Jag tycker inte studentlivet är svårt att kombinera med familjelivet. Då tyckte jag nog arbetslivet på akuten är svårare att kombinera med familjen. I januari 2012 kommer ev Mittuniversitetet att starta upp Bm-utb på halvfart. Då kommer man att kunna jobba samtidigt åsså är det på hemmaplan, men samtidigt är det skönt att läsa på heltid och bli kvar på 3 terminen istället för 6 terminer… Hoppas jag peppat dig att plugga. Det är verkligen hur kul som helst. Yrket verkar alldeles underbart! Kram kram

Leave a Reply