Sushi

Ikväll byggde vi vår egen sushi… eller heterdet bakade?!
Ja ja, vi gjorde helt enkelt vår egen sushi.
Förväntansfulla debutanter var vi allihopa.

IMG_5325

Resultatet blev långt över det förväntande,
och vi kom alla överens om att detta var inte sista gången vi gjorde sushi.

IMG_5327
En liten mini-majs med sina alldeles
egna hemmagjorda sushi.

IMG_5331
Smarrigt enl Thea.

4 Responses to “Sushi”

 1. marie Says:

  spännande! jag har aldrig gjort sushi själv men ska kanske testa det någon gång. Jag körde sea street till lunch idag så jag har fått min ranson iaf :) fantastiskt gott!
  Hoppas det går bra att jobba i helgen. Det sjuka huset är ju inte frisk på en fläck nu känns de som. Men du har bra arbetskamrater har jag för mig. Hoppas jag minns rätt :)

 2. Kristina Says:

  Gott gott gott! Kan inte du berätta hur ni gick till väga? Är själv sugen på att prova. Blev smakresultat som köpt sushi? Trevlig helg!

 3. Heléne Taflin Says:

  @Marie: har de bästa arbetskamraterna!!!

 4. Heléne Taflin Says:

  @Kristina: vi köpte lax på Citygross åsså frös vi den (den ska frysas i 24 timmar för att dda alla eventuella bakterier). Sen köpte vi sushi-kit på ica åsså sushi-ris. Där finns all beskrivning hur man gör. Det tog lite tid med riset som ska sköljas, ligga i blöt, kokas, svalna och sen ska man blanda i sockerlag & risvinäger. Men när detta är klart och det bara att sätta igång och rulla och lägga lax eller räkor på. Beskrivning på rullarna finns i sushi-kittet. Det var jättemysigt och det blev faktiskt gott. Kanske inte riktigt lika gott som på restaurangen men helt klart godkänt. Mysigt att kunna göra maten tillsammans med familjen också. Jag tycker helt klart att du ska pröva!!! Kram och fortsatt trevlig helg!

Leave a Reply