Årskrönika 2009

Januari:
Året började med att lekrummet nere ska göras om till gästrum. Vem kunde tro att det inte skulle bli klart förrän i oktober, 9 månader senare. Även TV-rummet på övervåningen fixas och jag drar på mig en pleurit med ryggskott på det! I januari finjusterar vi detaljerna inför det stundande bröllopet samt provdricks en hel del vin. I mitten på månaden kommer familjen Taflin/Jonsson på besök över helgen, som lätt kan sammanfattas med trevligt sällskap, god mat, massa vin och ännu mer godis! Senare drar jag på mig feber och förkylning, shoppar bröllopsskor på nätet och drar med mig äldsta dottern ner i feberträsket. Maja gör sitt premiärbesök på bio och konstaterar att det inte gör något ifall de släcker lamporna eftersom hon ser TV:n ändå! Jag går min ATSS-utbildning (Akut Trauma Sjukvård för Sjuksköterskor).

Februari:
P börjar månaden med sin svensexa medan Thea drar på sin svinkoppor. Jag gör mitt första nattpass på akuten och några dagar senare shoppar jag och tärna J underkläder för gräsligt stora summor till den stora dagen. På alla hjärtans dag är det då dags för min möhippa stundtals iförd kodräkt. En oförglömlig dag, kväll och natt. Har alla nerver utanpå kroppen inför bröllopet. Jag skriver listor till förbannelse; saker som ska köpas, saker som ska göras, saker som är gjort, saker som borde ha gjorts. Min nyvunna vän S får mig att slappna av och fokusera på rätt saker. Någon dag före bröllop noppas ögonbrynen, läpparna peelas, lösnaglar sätts och frisyren finslipas. Så blev det äntligen den 28 feb och jag får min prins!

Mars:
Jag är numera fru Taflin och vi flyr vardagen till Stockholm, tar in på hotell och försöker leva kvar i vår lilla nygifta bubbla. I mitten av mars drar min bror med familj iväg till Thailand medan vi är kvar i vardagen, lagar köttbullar och makaroner, vabbar samt städar garderoben. Jag leker mycket med min nya kamera som jag fått i morgongåva av min kärlek. Vi anlitar Norrlands miljövård för städning här hemma och inser senare att det är det absolut bästa vi någonsin gjort. Jag var även på årets tjejfest denna månad i Juniskär. Vi badade badtunna, sjöng singstar samt partajjade fram till 05.45. I slutet av månaden åker P med grabbarna till fjällen på en långhelg och när han kommer hem igen har han fått mersmak och bokar in en helg med familjen i Hassela.

April:
I början av månaden fyller Maja 3 år. På helgen checkar vi in på hotell i Hassela och tjejerna gör premiär på slalomskidor. Maja gör även premiär hos tandläkaren och gapar stort och fint. Långfredag firas med familjen Gradling/Sjöström och på påskafton åt vi traditionsenlig påskmiddag hos mormor och morfar och det bästa med allt är att kusin Tuva kommit hem från Thailand. Projekt tvättstugan sätts igång och visar sig bli en utdragen historia. I slutet av månaden shoppar en ny husvagn! Sista april firas hemma hos familjen Gradling/Sjöström med god mat, bastu samt majbrasa storlek stor.

Maj:
I början av maj bestämmer jag mig för att börja cykla till jobbet. Cykelhjälm inköps och premiärturen blir även årets sista cykeltur. Cykling är helt enkelt inte min sport. Vi får säsongsplats på Bergafjärdens camping och Thea lär sig knyta skorna själv. Våra furudörrar i huset byts ut till vita dörrar och sista helgen i maj drar vi till Stockholm utan barn med familjen Nilsson/Hagberg och Gradling/Sjöström. Vi hade lite olika planer med helgen. Medan vissa sprang marathon satt jag och Helena i Rålambshovsparken i gasande sol i 7 timmar och drack rosévin. Jag bestämmer mig även för att springa Lidingöloppet 15 km i september.

Juni:
I +5 grader och duggregn har akuten sin vårfest. Nån vecka senare delar jag, floristen och solisten på 1 liter vin över lite pasta och jag får energi som räcker fram till års-skiftet.Jag tränar på ganska bra inför Lidingöloppet och i mitten av månaden är det dags för Lars och Erikas bröllop. En fest där vi dansade som om det var det sista vi gjorde här i livet. Thea gör debut i Alnö IF:s fotbollslag och midsommar firas som vanligt i Juniskär med en helt bunt underbara vänner. Det blev poolparty till 4 på morgonen. Denna månad har jag över 200 vänner på facebook och vi tillbringar några mysiga dagar i husvagnen i Berga under den strålande solen.

Juli:
Släktkalas i Matfors som slutar på efterfest i Njurunda med Fredrik Modin samt Tomas Ledin. P börjar sin semester och vi firar svärmor i Umeå som fyller 60 år. Vi lämnar sedan barnen där uppe och åker hem barnfria i 1 vecka.Thea fyller 5 år under sin Umeå-vistelse och min saknad visste inga gränser. Min första semestervecka av 6 tillbringar jag i Umeå hos svärmor och svärfar och vi hinner även med Hans och Elins underbara 2-dagars bröllop. Under andra veckan åker vi till Östersund tillsammans med Familjen Gradling/Sjöström där vissa ska springa halvmarathon. Maja får saker omg ting om bakfoten och tror att hon kan bestämma allt.

Augusti:
Vi fortsätter spendera våra lediga dagar i husvagnen i Bergafjärden. Thea har sitt barnkalas och kaoset är ett faktum när alla 13 tjejer sätter igång och fikar, lekar och röjjer. Ett spontanbesök i Jutbo/Forsgrens nya hus utvecklar sig till en fika som sen blir en middag som sen blir en helkväll. Vi hyr en husvagn i Orsa och tillbringar en vecka i Dalarna. Får överraskande besök av fam Nilsson/Hagberg. Vi besöker tomteland, Björnparken, fixar kräftskiva, firar min och P:s födelsedagar. Vi åker sommarrodel, åker vattenruntchkana och har en bra vecka i Orsa. Sista semesterveckan tillbringar vi hemma. Mina sista semesterdagar i Mörtsjön med de bästa vännerna som finns. God mat, vin, skratt i mängder samt nakenbad sammanfattar resan ganska bra.

September:
Vi hälsa på fam Nilsson/Hagberg i deras nyinköpta husvagn! Thea har simskola varje lärdag morgon klockan 08.00. Tjejerna vinterkläder inköps och badrummsskåpet rensas och städas – inte en dag för sent. Sista helgen i september åker vi till Stockholm med familjen Eriksson, Gradling/Sjöström samt halva Hagberg/Nilsson och jag springer Lidingöloppet 15 km – lite fegt lopp av mig, kunde nog ha tryckt på lite till.

Oktober:
Gästrummet står nu äntligen klart efter renovering och jag gör min livs första plantering i form av en höstplantering som får stå ute på bron. Vi har familjen Berglund på middag och plötsligt har vi nästan bokat en resa till Turkiet – tyvärr blev det ingen resa för oss. Fick ett insider-tips på gratis-parkering av vännen S – några timmar senare har jag 500 spänn i böter. Gratis-parkering? Vi ligger i i vår renovering och även tvättstugan står klar i mitten av oktober. I slutet på månaden åker vi på minisemseter till Täfteå och umgås med barnens kusiner.

November:
Månaden börjar på allra bästa sätt – Ladies night, vin, klänning och klick-eli-klack-skor. Pether och jag går på ölkurs hos familjen Gradling/Sjöström med efterföljande middag. Underbart och trevligt som vanligt. Pappan får tårta och paket på sängen på farsdag. Jag jobbar nattvecka och förtsätter min nattvaka på hemmaplan drygt en vecka senare – lite svårt att ställa tillbaka dygnsrytmen. Första advent anländer samtidigt som vi från främmande från Täteå över helgen. En helg som fylls med mat, godis, vin och en massa bus.

December:
Tjejerna och jag bakar en massa i början av månaden; lussekatter, pepparkakor och julgodis till mormor och morfar. Jag drar på mig party-torsorna och klick-eli-klack skorna igen och skakar rumpan på Oscar tillsammans med ett gäng MILF:ar. Årets julkort knäpps och vi gör premiär på vintercamping i Hassela. Vi har en supertrevlig julfest med jobbet och mina dolda floristiska talanger kom fram. Julklapparna köps och lilla julafton med världens bästa vänner i Nacka infinner sig äntligen. 2 dagar före jul åker vi upp till Umeå och träffar tomten så småningom. Har 5 underbara dagar innen vi far hem och firar julafton nr 2, sen väntar 3 kalla dagar med slalom. Året avslutar jag i Landstingets klor med att rädda liv på akuten.

3 Responses to “Årskrönika 2009”

  1. Isabelle Says:

    Vilken härlig årskrönika! Måste vara superskoj att ha kvar dina årskrönikor och läsa i framtiden. Blir lite sugen på att härmas men jag tror jag är för lat ;)

  2. Heléne Taflin Says:

    Isabelle: Det är superroligt att ha kvar. Även roligt att läsa igenom sina underlägg när man skriver ihop vad man hjort under året… Saker man redan har hunnit glömma att man gjort. Klart du ska härmas… ta en stor kopp te, kryp upp i soffan åsså skriver du ihop 4 månader/kväll… på 3 kvällar är du klar och har då din årskrönika!

  3. Badtunnaexperten Says:

    Fint reportage! Önskar dig en fin dag!

Leave a Reply